Skånegatan 66, Stockholm, Sweden.
+46 709 942 462
lslennartsmith@gmail.com Pg: 632407-3

Om oss

Att vara medlem
Det viktigaste för Oss i Pyramidens SK är att skapa en klubb med en trevlig atmosfär där medlemmarna får möjlighet att förkovra sig i Schackets underbara värld.I skapandet av en ny klubb har vi en fin förebild i Kristallens SK och den anda som fanns där på 70-talet.

Men vi har även andra förebilder. En annan sådan är det som Stefan Lindh skapade under sin aktiva tid som tävlingsansvarig i Stockholms Schack Sällskap. Klubbkvällarna slutade ofta för seniorernas del på någon Lokal där Kim Beijar analyserade partier och höll hov. Av den anledningen vill vi skapa möjlighet för seniorerna att äta något gott och läska sig med någon god dryck. Detta gäller endast för medlemmar på seniorkvällar. Vi är givetvis glada varje gång.

GM Ulf Andersson på besök hos Pyramidens SK.

GM Ulf Andersson på besök hos Pyramidens SK.

Ulf Andersson besöker Oss och vi får lyssna på hans enorma kunskaper och många erfarenheter från schackets högsta nivå . På bilden lyssnar Ulf själv på den stora underhållaren Luis Couso som kommenterar Carlsen-Karjakin.
Vi anser att det är betydligt viktigare att ha gott om juniorer i klubben än att klubben går upp till Elitserien genom köp av spelare. En klubb som är ett typexempel på just detta är TeamViking Sollentuna som just har vunnit Elitserien utan en enda egen produkt. Och på samma sätt har det sett ut i SK Rockaden med den skillnaden att det har varit en av de få klubbarna med en vettig juniorverksamhet. Rockaden har dock inte alltid lyckats med att få behålla sina juniorer då de blivit ELITSPELARE och det finns säkert många förklaringar till det. Men en är säkert atmosfären i klubben enligt den trevliga spelaren Christer Hartman.

Alla nivåer
Vi har spelare på alla nivåer, från små barn som just börjat spela schack och vuxna som tycker om schack utan att ta det på alltför mycket allvar. Oavsett hur bra – eller hur dåligt – du spelar schack kan du hitta motståndare på din egen nivå på Pyramiden. Pyramiden kommer att ha regelbundna schackaktiviteter på skolor och fritidshem runt om i Stockholmstrakten. Många barn börjar med att spela schack i skolan och fritids. Det blir sedan naturligt att fortsätta spela på klubben.

GM Pia Cramling

GM Pia Cramling

Tjejschack
Vi ska ha flera satsningar på tjejer:Träningsgrupper som bara innehåller tjejer.
Tjejlag i Allsvenskan och lag-dm. När vi reser till stora turneringar har tjejerna eget rum med sin egen ungdomsledare. Naturligtvis deltar tjejerna i alla vanliga tävlingar och aktiviteter. I svenskt schack utestängs inte tjejer och kvinnor från något arrangemang. Traditionellt är schack en “manlig” aktivitet, och det finns fortfarande en klar majoritet av manliga spelare. Detta håller dock på att förändras, speciellt bland juniorerna.

Många nationaliteter
Schack är en av de mest mångkulturella aktiviteter som man kan hitta i Sverige. På Pyramiden kan man träffa spelare från skilda kulturer. Naturligtvis är det en fördel om du kan tala svenska, men det är inget krav för att kunna spela i Pyramiden. Vi välkomnar spelare från alla kulturella bakgrunder.

 
 

Medlemsavgifter
Medlemsavgiften är 1000 kr/år för juniorer eller 500 kronor/halvår(högst 18 år gamla). Vi kommer ta ut en speciell tränaravgift på 500 kronor i halvåret där även material ingår. Övriga betalar 1200 kr/år säsongen 19/20 eller 700 kronor/halvår. Vårt Postgirokonto är 63 24 07-3 

Vänlig fyll i dina uppgifter nedan om du vill bli medlem. Glöm inte att ange ditt namn vid betalning.